Home » Okategoriserade » Koll på hembygden

Våren är på gång, både i björkarnas stad och i den kungliga huvudstaden. Våren innebär en hel massa saker, inte mist då att börja planera för sommaren och besök i de gamla hemtrakterna. Det är ju ett av skälen till att jag fortfarande bor kvar i Stockholm – besök i hemtrakterna under semestern så att jag inte helt klipper banden. Detta då tillsammans med det faktum att jag har regelbundna kontakter med både familjen och gamla vänner som finns kvar där uppe. Det är nu vi börjar planera sommarens olika aktiviteter.

En sak som ofta slår mig när jag pratar med de gamla kompisarna är den energi och framtidstro som trots allt finns där uppe. En av de gamla kompisarna berättade att han ska köpa en högtryckstvätt och börja tvätta bilar vid sidan av. Lite skeptisk var jag, men han visade att det går att hitta mycket prisvärda högtryckstvättar till biltvättar som även en privatperson har råd med. Högtryckstvätten som han tänker köpa kostar nästan 15 000 men enligt vad han tror kommer han att kunna tjäna in pengarna genom att erbjuda tvättande av bilar som är bra mycket billigare än hos ”riktiga” biltvättar. Spännande idé och det ska bli intressant att se hur det hela går.

Han är definitivt inte ensam utan det är många i bekantskapskretsen där uppe som har udda och intressanta projekt på gång. Kanske beror det på att det norrländska vintrarna är lite extra kalla och långa så att folk får mer tid på sig att fundera? Eller så ligger det helt enkelt i blodet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *