Home » Okategoriserade » Det varma norra

Visst är det så att Norrland och dess olika landskap varje år kommer att få uppleva mycket låga temperaturer. Det är många gånger plågsamt för oss. Vi är människor som alla andra som tycker det är precis lika jobbigt som andra gör när kylan verkligen biter en i kinderna. Många verkar ha uppfattningen om att Norrland inte heller upplever några riktiga somrar med höga temperaturer och mycket sol. Ingenting kan faktiskt vara längre ifrån sanningen.

Många gånger är det så att de norrländska orterna och städerna ligger i topp när det kommer till solligan. Det beror såklart på att solen är uppe längre här i norr under sommarhalvåret, men det betyder också att temperaturerna här uppe kan bli riktigt höga, ibland plågsamt höga. Om man se till de där riktiga toppsomrarna som Sverige har haft så kan man alltid notera att det i Norrland, och framför allt längs kusten, noteras riktiga toppnoteringar. Så man är definitivt inte ute på tunn is när man påstår att Norrland är platsen som kan räkna in de högsta temperaturerna i Sverige. Så samtidigt som vi får den kallaste temperaturen får vi också de varmaste, vilket ytterligare bidrar till att göra den norrländska sommaren till något alldeles speciellt.

Värmen är något som alltså finns i både det norrländska vädret och i våra hjärtan. Precis som vem som helst blir vi mer glada och pigga av ljuset och välkomnar gärna alla som vill uppleva vår vackra del av Sverige. Ett besök i Norrland brukar för de allra flesta innebära oförglömliga minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *